Fettucini met balsamico champignons

20 MIN
4 personen
Fettucini met balsamico champignons

Een heerlijk herfstige pasta, deze fettucini met champignons met lekker veel balsamico-azijn. Gebruik zeker een duurdere, goede soort balsamico.

Ingrediënten

  • 400 g fettuccine
  • 500 g kastanjechampignons, geborsteld en in plakjes gesneden
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 ml room
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 2 el balsamico
  • 3 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de fettuchini gaar in 10-12 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en stoof de fijngehakte sjalot en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de schijfjes champignons toe en laat meebakken. Voeg eventueel nog een extra eetlepel boter en olijfolie toe, zou de pan te droog worden.
  3. Als de champignons mooi bruin gebakken zijn, blus je de pan met de balsamico. Laat inkoken en voeg nog een eetlepel boter toe.
  4. Voeg de room en 3/4de van de geraspte parmezaan toe en meng goed door elkaar tot je een mooie saus hebt. Voeg de gekookte fettuchini toe en meng alles opnieuw goed door elkaar.
  5. Serveer en overstrooi met de peterselie en de rest van de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 721.49 kcal
Koolhydraten 73 g
waarvan suikers 7.59 g
Vet 34.08 g
waarvan verzadigd 18.04 g
Proteïnen 28.11 g
Vezels 7.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin