Garganelli met bospaddenstoelen

25 MIN
4 personen
Garganelli met bospaddenstoelen

Een echte herfsttopper, deze garganelli met verrukkelijke boschampignons. Een heerlijk hartverwarmende en vegetarische pasta voor op koude dagen.

Ingrediënten

  • 400 g garganelli
  • 500 g bospaddenstoelen, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • ¼ el chilivlokken
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie op een hoog vuur en bak de paddenstoelen kort aan. Voeg dan de knoflook, de chilivlokken en een snufje zout toe. Bak nog enkele minuten aan.
  2. Zet het vuur uit en voeg het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de garganelli gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitlekken.
  4. Meng de pasta met de paddenstoelen en voeg dan de parmezaan, de peterselie en de boter toe. Meng goed door elkaar en verdeel over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 603.85 kcal
Koolhydraten 69.68 g
waarvan suikers 4.75 g
Vet 24.57 g
waarvan verzadigd 10.84 g
Proteïnen 22.64 g
Vezels 7.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin