Fetakroketjes met geroosterde zoete aardappelsalade

25 MIN
2 personen
Fetakroketjes met geroosterde zoete aardappelsalade

Deze zalige zelfgemaakte fetakroketjes moét je proeven. Een heerlijk krokant korstje, terwijl de fetakaas zachtjes wegsmelt, samen met een overheerlijke salade.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 200 g feta
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 125 g kerstomaten
  • 100 g spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 3 el bloem
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes (rondjes) van een halve centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de zoete aardappelplakjes gaar zijn.
  2. Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  3. Snij de feta in langwerpige balkjes. Doe de bloem, het ei (de eieren) en de panko in aparte kommetjes. Klop het ei los. Rol de balkjes feta eerst door de bloem, dan het ei en tenslotte de panko.
  4. Snij de kerstomaten in kwartjes. Doe de spinazie en kerstomaten in een kom. Schep de rode ui uit de marinade. Voeg de geroosterde zoete aardappel en de gemarineerde rode ui toe aan de spinazie. Schep voorzichtig om en besprenkel met wat marinade van de rode ui. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de fetakroketjes rondom goudbruin.
  6. Serveer de fetakroketjes bovenop de zoete aardappelsalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 651.72 kcal
Koolhydraten 46.76 g
waarvan suikers 12.21 g
Vet 40.15 g
waarvan verzadigd 18.1 g
Proteïnen 24.73 g
Vezels 5.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin