Courgettespaghetti met geroosterde zoete aardappel, gepofte kerstomaatjes en feta

30 MIN
2 personen
Courgettespaghetti met geroosterde zoete aardappel, gepofte kerstomaatjes en feta

Wat een pareltje van een gerecht! Niet enkel mooi voor het oog, maar ook goed voor jou. Courgettespaghetti met geroosterde zoete aardappelblokjes, gepofte kerstomaatjes, zoute feta, crunchy pijnboompitten en een frisse limoendressing. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 courgettes
  • 250 g kerstomaten
  • 20 g pijnboompitten
  • ½ limoen
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappel grondig en snij in blokjes van 1,5 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelblokjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  2. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de kerstomaten bij. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten mee in de oven.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  4. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen en meng met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing. Verkruimel de feta.
  5. Schep de courgettespaghetti met de kerstomaten, de geroosterde zoete aardappelblokjes, feta en de limoendressing voorzichtig door mekaar. Schep op borden, werk af met de geroosterde pijnboompitten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 554.01 kcal
Koolhydraten 31.16 g
waarvan suikers 17.8 g
Vet 39.25 g
waarvan verzadigd 11.52 g
Proteïnen 17.67 g
Vezels 6.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin