Gegrilde zoete aardappel met gremolata en feta

25 MIN
2 personen
Gegrilde zoete aardappel met gremolata en feta

Een originele, lekkere lichte vegetarische maaltijd: plakjes zoete aardappel worden gebakken in een grillpan (nee, je hoeft ze niet voor te garen!). Daarbij komt een heerlijke gremolata: dat is een kruidige Italiaanse saus die voortreffelijk smaakt bij gegrilde gerechten.

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 10 g bladpeterselie
  • 10 g koriander
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 150 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de zoete aardappelen en snij ze in de lengte in plakken van een halve centimeter. Smeer de plakjes in met de olijfolie. Verhit een grillpan en bak de plakjes 6 minuten aan elke kant in de grillpan. Als je het in meerdere keren moet doen, hou de plakjes dan warm in een oven van 120 °C.
  2. Snij de bladpeterselie en koriander fijn. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Pers de knoflook Doe de kruiden, de knoflook, het citroensap en -zeste en de extra vierge olijfolie in een kom en meng goed. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de tomaten in fijne blokjes. Verkruimel de feta.
  4. Serveer de plakjes gegrilde zoete aardappel met de feta, blokjes tomaat en druppel er de gremolata erover.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 648.98 kcal
Koolhydraten 40.87 g
waarvan suikers 7.3 g
Vet 46.6 g
waarvan verzadigd 15.61 g
Proteïnen 14.84 g
Vezels 6.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin