Vegetarische enchiladas

40 MIN
2 personen
Vegetarische enchiladas

Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met een lekkere vegetarische mengeling en gaan dan in de oven.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 kl komijn
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 500 ml tomatenpassata
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ potje zure room
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika en de courgette in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg na 2 minuten de paprika en de courgette toe en laat 5 minuten stoven. Kruid dan met komijn, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout. Voeg de helft van de passata toe en laat 5 minuten pruttelen.
  4. Verdeel de groentesaus over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
  5. Serveer de enchiladas met de gehakte bladpeterselie erover gestrooid en een schep zure room.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 674.22 kcal
Koolhydraten 69.38 g
waarvan suikers 21.43 g
Vet 30.79 g
waarvan verzadigd 15.33 g
Proteïnen 21.59 g
Vezels 10.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin