Croques van aubergine met kaas en ham

30 MIN
2 personen
Croques van aubergine met kaas en ham

We stellen voor: de gezonde versie van de croque monsieur! De plakjes brood worden vervangen door gegrilde aubergine. Lekker gezond én overheerlijk! Daarbij serveren we een frisse veldsla. Serveer met wat ketchup erbij, smullen maar!

Ingrediënten

  • 1½ aubergine
  • 2 tomaten
  • 2 plakjes ham
  • 60 g gratinkaas
  • 1 sjalot
  • 100 g veldsla
  • 20 g zonnebloempitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de aubergines overlangs in plakken. Je hebt 4 plakken per persoon nodig. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill de plakken 2-3 minuten aan elke kant in een grillpan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de tomaten in plakjes. Snij de plakjes ham overlangs in twee.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg er per persoon 2 plakken gegrilde aubergine op. Verdeel daarover de tomatenplakjes, de ham en de gratinkaas. Kruid met peper en zout. Sluit af met de rest van de aubergineplakjes. Duw lichtjes aan en zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snij de sjalot fijn. Meng met de wittewijnazijn. Laat kort marineren. Meng er dan de extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Doe de veldsla in een serveerschaal en strooi er de zonnebloempitten over. Meng er vlak voor het serveren de dressing door.
  5. Serveer de aubergine croques met de veldsla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 553.04 kcal
Koolhydraten 17.1 g
waarvan suikers 5.1 g
Vet 41.71 g
waarvan verzadigd 10.81 g
Proteïnen 24.93 g
Vezels 8.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin