Gepofte aubergine met gehakt uit de oven

40 MIN
2 personen
Gepofte aubergine met gehakt uit de oven

Gevulde groenten, wij zijn helemaal fan. Een groente die nog niet genoeg gevuld wordt is aubergine! Het vlees van de aubergine wordt helemaal zacht en smaakvol, heerlijk in combinatie met een vlezige tomatensaus. Daarbij komt nog een rucolaslaatje, genieten maar!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 40 g gratinkaas
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de aubergines overlangs in 2. Kerf de auberinges diagonaal in. Kruid met peper en zout en bestrijk met de helft van de olijfolie. Leg in een ovenschaal en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan het gehakt toe. Laat 5 minuten bakken. Schep regelmatig om.
  3. Voeg de gedroogde oregano en tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en roer goed om. Laat 10 minuten pruttelen.
  4. Haal de aubergines uit de oven en schep de gehaktsaus over de aubergines. Strooi er de gratinkaas over. Zet de gevulde aubergine nog 10 minuten in de oven.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Meng de dressing door de rucola. Serveer de gevulde aubergines met de rucolasalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 690.13 kcal
Koolhydraten 27.77 g
waarvan suikers 11.9 g
Vet 46.53 g
waarvan verzadigd 13.8 g
Proteïnen 36.57 g
Vezels 12.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin