Chermoula aubergines met fetacrème en salade

30 MIN
2 personen
Chermoula aubergines met fetacrème en salade

Chermoula is een marinade uit Noord-Afrika. Er bestaan heel veel verschillende recepten en toepassingen voor. Ditmaal maken we een originele aubergine uit de oven met chermoula. Zo verrassend! Daarbij komt een frisse fetacrème en een salade. Vegetarisch en koolhydraatarm, zo gezond!

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • ½ kl chilivlokken
  • 2 aubergines
  • 10 g munt
  • 200 g feta
  • 2 tomaten
  • 1 zakje veldsla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid limoen en pers het sap uit. Pers de knoflook. Hak de koriander fijn. Meng het limoensap, de limoenzeste, de geperste knoflook, de fijngehakte koriander, de aangegeven hoeveelheid gerookt paprikapoeder, de aangegeven hoeveelheid chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt), een snuf zout en de olijfolie in een kommetje. Dit is de chermoula.
  3. Snij de aubergines overlangs doormidden. Snij de gehalveerde aubergines diagonaal in, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Zorg dat je niet helemaal tot de bodem snijdt! Leg de aubergines in een ovenschaal en schep er de chermoula-mengeling op. Zet de aubergines 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Pluk de blaadjes munt. Verkruimel de feta en doe samen met de muntblaadjes in een keukenrobot met per persoon 3 eetlepels water en een snuf peper. Mix tot een dikke crème.
  5. Snij de tomaten in partjes. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Controleer of de aubergines gaar zijn. Schep ze op borden. Schep er de fetacrème over. Schik er de veldsla en tomaten bij, besprenkel met de dressing en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 609.78 kcal
Koolhydraten 25.15 g
waarvan suikers 12.18 g
Vet 45.87 g
waarvan verzadigd 18.39 g
Proteïnen 21.16 g
Vezels 10.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin