Auberginepizza met rundsgehakt

30 MIN
2 personen
Auberginepizza met rundsgehakt

Op zoek naar een licht koolhydraatarm gerecht, dat toch doet denken aan echt comfort food? Deze originele pizza met auberginebodem en een topping van rundsgehakt, tomatensaus, kaas en oregano zal je smaakpapillen aangenaam verrassen. Bovendien ook lekker verzadigend, smakelijk!

Ingrediënten

  • 1½ aubergine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g rundsgehakt
  • 200 ml tomatenpassata
  • 5 g oregano
  • 80 g gratinkaas
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in lange plakken van een halve centimeter dik. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aubergineplakken (ze mogen niet overlappen). Bestrijk ze met 2/3de van de olijfolie aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof de ui 3 minuten op matig vuur. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak gaar. Voeg tenslotte de passata toe en peper en zout. Laat kort doorwarmen.
  3. Pluk de blaadjes oregano. Haal de aubergine uit de oven en verspreid de tomatensaus met gehakt over de aubergineplakken en strooi er de gratinkaas en oregano over. Zet 10 minuten in de oven, laat kort kleuren onder de grill en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 715.21 kcal
Koolhydraten 21.88 g
waarvan suikers 10.43 g
Vet 49.61 g
waarvan verzadigd 10.2 g
Proteïnen 40.75 g
Vezels 9.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin