Onze grootste hobby? Koken! En wat we het minst graag doen? De afwas achteraf... Tot de dag dat we ontdekten dat er zoiets bestaat als 'one pot pasta's': alle ingrediënten, inclusief pasta gaan in dezelfde pot. De pasta wordt gegaard in het kookvocht van de saus, geniaal!

En sinds dat we het licht gezien hebben, zijn we hier bij 15gram helemaal los gegaan in het experimenteren met eenpotspasta's. En na al die one pot wonders aan een uitgebreide smaak- en afwasproef onderwerpen te hebben, kunnen we met zekerheid zeggen dat dít onze favorieten zijn: de 15gram éénpotspasta top 5:

5. Eénpotspasta puttanesca


Eénpotspasta puttanesca

Een vegetarische variant op de echte puttanesca. Lekker pittig en zo lekker met de olijven en kappertjes! Ontdek het filmpje hier. En ook: Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram foodbox. 

4. Creamy éénpotspasta met spek en asperges


Creamy eenpotspasta met spek en asperges

Helemaal in het seizoen nu, met groene asperges en knapperige spekjes. En dan dat heerlijk romige sausje, zo zalig!

3. Eénpotspasta met courgette en champignons


Eenpotspasta met courgette en champignons

Nog een vegetarisch toppertje, klaargemaakt in 1 pot en bovendien lekker licht. Soms zit het allemaal mee! Ook van deze pasta maakten we een handig filmpje!

2. Eénpotspasta met chorizo en paprika


Eénpotspasta met chorizo en paprika

Spain meets Italy in deze smaakvolle pasta met blokjes chorizo en paprika in een heerlijke robuuste saus.

1. One pot spaghetti carbonara met courgette


One pot spaghetti carbonara met courgette

Onze allerfavoriet: spaghetti carbonara in een nieuw jasje, met een romig sausje en courgette. Ontdek het zelf in dit filmpje. Of, bestel deze carbonara deze week bij de 15gram Foodbox!

Bonus: One pot Thai noedels


One pot Thai noedels

Deze staat niet in het lijstje omdat het geen echte pasta is, maar moet qua originaliteit en smaak niet onderdoen: Thaise noedels gegaard in een kruidige bouillon, overheerlijk!