Als er één ding is dat ik niet kan uitstaan, is het een berg afwas die me staat op te wachten als ik met een volle maag na het avondeten van tafel kom. Toen ik dan ook de eenpansgerechten ontdekte, was ik meteen verkocht. Niet alleen blijft je afwas beperkt tot slechts één pan of pot, je hoeft maar één ding in de gaten te houden, het is gewoonweg een supersnelle manier van koken, en om dan nog maar te zwijgen van de heerlijke ronde en volle smaken die je kan bereiken door alles in dezelfde pot klaar te maken.

Een heerlijke eenpotspasta met spek en asperges
Een heerlijke eenpotspasta met spek en asperges


Nu de lente in volle gang is, kan ik me niet inhouden om te koken met asperges. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze smaken ook nog heerlijk in allerlei gerechten waaronder deze heerlijke eenpotspasta met mascarpone en spek. Door alles in een pot klaar te maken, wordt de pasta zo ongelofelijk creamy en smaakvol. Probeer het eens uit en je zal versteld staan van het resultaat (en van hoe gemakkelijk het is!). Serveer warm als avondmaal en neem de restjes koud mee de volgende dag voor een smaakvolle lunch.

Ingrediënten voor een eenpotspasta voor 4 personen



  • 400 g spekreepjes

  • 400 g penne

  • 500 g groene asperges

  • 800 ml water

  • 250 g mascarpone

  • 80 g parmezaan

  • 1/2 bosje bieslook, fijngesnipperd

  • peper en zout


Bekijk het volledige recept voor de eenpotspasta hier.