Geroosterde groenten met ahornsiroop, chili en feta

45 MIN
4 personen
Geroosterde groenten met ahornsiroop, chili en feta

Deze mooie schotel met geroosterde groenten, ahornsiroop en feta is perfect als bijgerecht op de feesttafel, of om de vegetarische tafelgenoten te plezieren.

Ingrediënten

  • 300 g pompoen, in blokjes
  • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 pastinaken, geschild en in blokjes
  • 2 rode ui, in partjes gesneden
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 4 el ahornsiroop
  • peper en zout
  • 1 el chilivlokken
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 150 g feta
  • 1 rode chilipeper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de pompoen, zoete aardappel, pastinaak en rode ui in een braadslee en meng er 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico en 4 eetlepels ahornsiroop door. Kruid met peper, zout en de chilivlokken.
  3. Zet voor 25-30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn. Schep halfweg de groenten om.
  4. Hak de peterselie fijn en verkruimel de feta. Haal de pitjes uit de rode chili en snij in fijne halve maantjes.
  5. Meng 1 eetlepel olijfolie met 1 eetlepel balsamico en kruid met peper en zout.
  6. Serveer de geroosterde groenten met de feta, peterselie en chili erover gestrooid. Druppel de balsamicodressing erover.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 435.02 kcal
Koolhydraten 42.26 g
waarvan suikers 20.84 g
Vet 24.36 g
waarvan verzadigd 8.04 g
Proteïnen 8.81 g
Vezels 7.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin