Avocado-pompelmoessalade met blauwe kaas en walnoten

20 MIN
4 personen
Avocado-pompelmoessalade met blauwe kaas en walnoten

Op zoek naar een originele en kleurrijke salade die barst van de smaak. Avocado, partjes pompelmoes, brokjes blauwe kaas en crunchy walnoten. Hier ga je van genieten!

Ingrediënten

  • 150 g roquefort
  • 1 pompelmoes
  • 2 avocado's
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 limoen
  • 50 g rucola
  • 1 el honing
  • 50 g walnoten
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de pompelmoes en snij er de partjes uit. Vang het sap op. Schil de avocado en snij in blokjes. Besprenkel de avocado met wat limoensap.
  2. Meng de rest van het limoensap met het pompelmoessap, de extra vierge olijfolie en de honing. Kruid met peper en zout.
  3. Rooster de walnoten kort in een antikleefpan.
  4. Schik de saladesoorten op een schaal en leg er de blokjes avocado, pompelmoespartjes en walnoten bij. Druppel er de dressing over. Verkruimel er de roquefort bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 593.69 kcal
Koolhydraten 11.48 g
waarvan suikers 10.27 g
Vet 54.47 g
waarvan verzadigd 14.6 g
Proteïnen 12.57 g
Vezels 8.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin