Gerookte eendenborst met sinaasappelsalade

20 MIN
4 personen
Gerookte eendenborst met sinaasappelsalade

Gerookte eendenborst en sinaasappel is werkelijk een heerlijke combinatie. Maak er een frisse salade mee, en je hebt een geweldig feestelijk voorgerecht. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 200 g gerookte eendenborst, in plakjes
  • 3 sinaasappels
  • 50 g krulandijvie
  • 2 stronkjes roodlof
  • 50 g rucola
  • 100 g pijnboompitten
  • 100 g mozzarellabolletjes, buffelmozzarella
  • 2 el honing
  • 1 el Grand Marnier
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers het sap van 1 sinaasappel. Schil de andere sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij de partjes eruit. Maak de blaadjes los van het roodlof in snij in lange reepjes.
  2. Doe het sinaasappelsap in een steelpannetje, samen met de honing en Grand Marnier. Warm op tot de honing is opgelost. Roer er de extra vierge olijfolie door en kruid met peper en zout.
  3. Rooster de pijnboompitten.
  4. Verdeel de rucola, krulandijvie en roodlof over de borden. Lepel er de dressing over. Schik de plakjes gerookte eendenborst, sinaasappelpartjes en bolletjes buffelmozzarella erbovenop. Overstrooi met de pijnboompitten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 510.71 kcal
Koolhydraten 21.45 g
waarvan suikers 15.57 g
Vet 37.33 g
waarvan verzadigd 9.76 g
Proteïnen 22.04 g
Vezels 3.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin