Champignon-roomsoep met spinazie en gnocchi

25 MIN
2 personen
Champignon-roomsoep met spinazie en gnocchi

Zin in een lekker hartverwarmend en vullend soepje? Van deze herfstige maaltijdsoep krijg je het lekker warm! Een heerlijke champignon-roomsoep met spinazie, gnocchi en afgewerkt met parmezaan. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 g spinazie
  • 250 g gnocchi
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Stoof de ui op matig vuur.
  2. Snij ondertussen de champignons in stukjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de tijm. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de ui en dan de champignons, tijm en knoflook. Stoof nog 5 minuten en bestrooi dan met de bloem. Roer goed om. Schenk er per persoon 400 milliliter water bij en voeg de groentebouillon toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen.
  3. Hak de spinazie grof. Mix de soep met een staafmixer. Voeg de spinazie en de gnocchi toe aan de kookpot. Laat 3 minuten pruttelen. Roer de room en de helft van de parmezaan door de soep en laat nog kort doorwarmen. Kruid af met peper en zout.
  4. Serveer de soep en werk af met de rest van de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 853.16 kcal
Koolhydraten 97.47 g
waarvan suikers 12.97 g
Vet 36.05 g
waarvan verzadigd 13.68 g
Proteïnen 30.9 g
Vezels 10.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin