Romige kippensoep met gnocchi

25 MIN
2 personen
Romige kippensoep met gnocchi

Een echt lekker vullende maaltijdsoep, deze kippensoep met lekker veel groentjes, een wolkje room en Italiaanse gnocchi. Heel eenvoudig en in 1 kookpot te maken. Puur comfort food om uit een kommetje naar binnen te lepelen, genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 kipfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 250 g gnocchi
  • 1 brikje lichte room
  • 1½ el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de kipfilets in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot. Voeg de ui toe. Stoof 3 minuten en voeg dan de wortel, selder, knoflook en tijm toe. Laat nog 4-5 minuten stoven. Schenk er dan per persoon 400 milliliter warm water bij. Breng aan de kook.
  3. Voeg de kippenbouillon en de reepjes kip toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten koken.
  4. Snij de peterselie fijn. Voeg de gnocchi toe aan de soep. Laat nog 3-4 minuten koken. Roer de lichte room door de soep en kruid af met peper en zout.
  5. Serveer de soep en werk af met fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 906.29 kcal
Koolhydraten 99.69 g
waarvan suikers 18.12 g
Vet 29.42 g
waarvan verzadigd 10.72 g
Proteïnen 55.66 g
Vezels 11.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin