Minestrone met spirelli

35 MIN
4 personen
Minestrone met spirelli

Minestrone is een stevige Italiaanse soep met pasta die kan aangepast worden naar het seizoen. In deze winterse versie canneloni bonen, erwtjes & spirelli.

Ingrediënten

  • 300 g spirelli
  • 1 blik cannelliniboon
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 2 stengels selder, in boogjes
  • 100 g erwten
  • 400 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 g parmezaan
  • 1 l groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de wortelen, de selder, de ui en de knoflook zacht in de olijfolie. Schenk er de groentebouillon over en voeg er de tomaten aan toe. Laat 15 minuten sudderen tot alle groenten gaar zijn.
  2. Doe de spirelli erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de spirelli, de erwten en de bonen toe. Kruid af met peper en zout.
  3. Verdeel de soep over de borden en strooi er wat basilicum over. Serveer met de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 541.73 kcal
Koolhydraten 71.15 g
waarvan suikers 8.2 g
Vet 15.4 g
waarvan verzadigd 4.71 g
Proteïnen 24.04 g
Vezels 12.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin