Gegrilde tonijn met perziksalsa en zoete aardappelfrietjes

25 MIN
4 personen
Gegrilde tonijn met perziksalsa en zoete aardappelfrietjes

Een heerlijk exotisch gerecht, deze kort gegrilde tonijn met een frisse perziksalsa met jalapeñopepers en frietjes van zoete aardappel voor erbij. Een explosie van smaken!

Ingrediënten

  • 4 tonijnsteaks
  • 800 g zoete aardappelen
  • 2 perziken
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 jalapeñopepers, fijngesneden
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 1 limoen, geperst
  • 1 bosje koriander, blaadjes geplukt en takjes fijngesneden
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelen. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Halveer de perziken en haal de pit eruit. Haal de schil eraf en snij in kleine blokjes. Doe in een kom, samen met de rode ui, jalapeñopepers, komkommer, koriander, het sap van de limoen en de extra vierge olijfolie. Meng goed en kruid met peper en zout.
  3. Bestrijk de tonijnsteaks met de rest van de olijfolie en kruid ze met peper. Verhit een grillpan en bak de tonijnsteaks kort op hevig vuur aan beide kanten, zodat de tonijn nog mooi rosé is. Kruid met een snufje zout en snij in plakjes.
  4. Serveer de plakjes gegrilde tonijn met de perziksalsa en de zoete aardappelfrietjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 467.91 kcal
Koolhydraten 45.62 g
waarvan suikers 12.93 g
Vet 18.45 g
waarvan verzadigd 2.75 g
Proteïnen 26.22 g
Vezels 7.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin