Ceviche clásico met zoete aardappelpuree

25 MIN
4 personen
Ceviche clásico met zoete aardappelpuree

Ceviche clásico is een heerlijke rauwe visschotel van zeebaars uit Latijns-Amerika. Lekker in combinatie met avocado en zoete aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 400 g zeebaarsfilets, in blokjes
  • 600 g zoete aardappelen, geschild
  • 1 avocado, in plakjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 2 rode pepers, ontpit en fijngehakt
  • 3 limoen, geperst
  • 100 ml lichte room
  • 8 takjes koriander
  • snufje komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de zoete aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Plet de aardappelen fijn met een stamper en voeg de lichte room toe. Kruid met een snufje komijn, pepe ren zout en stamp tot een gladde puree.
  3. Doe de blokjes zeebaars in een kom. Voeg de lente-uitjes en de koriander toe en schep om.
  4. Meng het limoensap met de chilipeper en kruid bij met zout. Schenk dit bij de zeebaars en roer goed.
  5. Serveer de ceviche met de zoete aardappelpuree en de plakjes avocado.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 412.79 kcal
Koolhydraten 29.11 g
waarvan suikers 6.87 g
Vet 19.03 g
waarvan verzadigd 6.14 g
Proteïnen 28.02 g
Vezels 7.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin