Ceviche met zeebaars en zoete aardappel

25 MIN
4 personen
Ceviche met zeebaars en zoete aardappel

Een klassieke Peruviaanse ceviche, met zeebaars, zoete aardappel en avocado. Het friszure sausje - de tigre di leche - waarin de vis gaart is hemels lekker. Een voorgerecht dat niet zou misstaan op een feesttafel.

Ingrediënten

  • 400 g zeebaarsfilets
  • 600 g zoete aardappelen
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 2 rode chilipepers
  • 3 limoen
  • 8 takjes koriander
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Kook 15 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Pers het sap van de limoenen. Schil en snij de avocado in blokjes. Besprenkel met wat limoensap. Snij de rode ui in fijne ringen. Laat de rode ui marineren in de rest van het limoensap. Snij de rode chilipepers in de lengte in twee, schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij in fijne blokjes. Voeg toe aan het limoensap. Meng de extra vierge olijfolie ook door het limoensap en kruid met peper en zout. Dit is de 'tijgermelk'. Pluk de blaadjes koriander.
  3. Snij de zeebaarsfilets in blokjes van 1 cm grootte. Schep voorzichtig door de tijgermelk en laat 5 minuten marineren.
  4. Schep de zeebaars met rode ui op borden. Schik er blokjes avocado en zoete aardappel bij. Bedruppel met de tijgermelk. Werk af met blaadjes koriander en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 403.36 kcal
Koolhydraten 29.63 g
waarvan suikers 7.23 g
Vet 17.77 g
waarvan verzadigd 3.57 g
Proteïnen 27.57 g
Vezels 8.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin