Rösti van zoete aardappel met fetacrème en avocado

35 MIN
4 personen
Rösti van zoete aardappel met fetacrème en avocado

Deze verrassende rösti van zoete aardappel is heerlijk en gezond! In combinatie met de fetacrème en de avocado is dit ideaal als lichte lunch of voorgerecht.

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 avocado's, in blokjes
  • 1 limoen, geperst
  • 3 eieren
  • 200 g feta
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes koriander, afgeritst
  • 2 el komijnzaad
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de zoete aardappels, en maak er slierten van met een spiralizer. Hak deze slierten grof, zodat je slieren van ongeveer 3 cm hebt.
  2. Meng de sliertjes in een kom met de eieren, de knoflook, 1 eetlepel olijfolie, de komijnzaadjes, peper en zout.
  3. Meng de feta met de Griekse yoghurt en de cayennepeper in een blender tot een fijne crème.
  4. Besprenkel de blokjes avocado met het limoensap.
  5. Verhit de overige olijfolie in een pan. Vorm bolletjes van het zoete aardappel mengsel en duw plat met een lepel. Bak ze 5-10 minuten gaar in de pan.
  6. Serveer de rösti met de fetacrème, blokjes avocado en korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 735.31 kcal
Koolhydraten 51.5 g
waarvan suikers 10.86 g
Vet 47.44 g
waarvan verzadigd 14.58 g
Proteïnen 20.95 g
Vezels 12.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin