Een echte evergreen in de keuken – al kleurt hij soms ook geel of rood ;-) – de paprika! Zoals je misschien wel wist, wijst de kleur op de rijpheid. Groene paprika’s zijn de onrijpere versie van de rode, al verschillen ze ook nog wel in smaak. De gele en rode varianten (er bestaan trouwens nog veel meer kleurschakeringen) zijn zoeter van smaak.

Paprika’s zijn multi-inzetbaar in de keuken: rauw, gestoofd, in soep, gegrild,… zo veel mogelijkheden! Ook lenen paprika’s zich uiteraard perfect om op te vullen, maar daar wijdden we hier al eens een artikel aan. Paprika is een goede bron van vitamine C (tip: in de rode exemplaren is de concentratie hoger dan bij groene), ze zijn ook rijk aan voedingsvezel en een goede bron van foliumzuur. Niet iedereen verteert de schil van paprika goed, je kan paprika’s gemakkelijk schillen met een goede dunschiller of de schil verwijderen door paprika’s te grillen.

Zin gekregen in paprika? Wij ook! We stelden een heerlijk lijstje samen met gerechten met paprika, telkens op een andere manier!

Volkoren penne met gegrilde paprikasaus, walnoten en geitenkaas

Volkoren penne met gegrilde paprikasaus, walnoten en geitenkaas
Op zoek naar een smaakvol, lekker Zuiders én veggie gerechtje? Dan heb je't gevonden! Lekker voedzame volkoren penne met een zalig sausje van gegrilde paprika, met crunchy walnoten en zachte geitenkaas erbij. Een topcombinatie! Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!

Romig vispannetje met paprikasalsa

Romig vispannetje met paprikasalsa
We gaan de Zuiderse toer op met een origneel romig vispannetje met daarbij een verrassende paprikasalsa. De subtiele smaken van het vispannetje krijgen wat extra pit door de heerlijke paprikasalsa. Een heerlijk koolhydraatarm gerecht waar je van zal genieten! Bekijk recept

Eénpotspasta met chorizo en paprika

Eénpotspasta met chorizo en paprika
Deze éénpotspasta is super simpel om te bereiden én je hebt er slechts 1 pan voor nodig. Een snelle voedzame maaltijd op tafel en nauwelijks afwas achteraf! Bekijk recept

Cevapcici met paprika-tomatenrijst

Cevapcici met paprika-tomatenrijst
Cevapcici zijn worstjes van gehakt, afkomstig uit de Balkan-landen. Deze kruidige worstjes worden er al sinds de Middeleeuwen gegeten en doen wat denken aan kefta uit het Midden-Oosten! Ze worden vaak geserveerd met pilafrijst met paprika en tomaat. Heerlijke Oost-Europese kost! Bekijk recept

Tortiglioni met paprika en worst

Tortiglioni met paprika en worst
Een heerlijke pastaschotel: tortiglioni met paprika, tomatensaus en stukjes worst. Dit moet je proeven! Bekijk recept

Varkenshaasje met paprikasaus en rijst

Varkenshaasje met paprikasaus en rijst
Een simpele, smaakvolle, doordeweekse schotel, dit sappig varkenshaasje met paprikasaus. Voor de saus haalden we onze inspiratie bij Hongaarse goulash, maar dan in een snelle versie. Daarbij komt nog fluffy rijst, past er perfect bij! Bekijk recept

Paprikastoemp met halloumi

Paprikastoemp met halloumi
Een heerlijke, originele Zuiderse stoemp met blokjes gestoofde paprika, afgewerkt met bladpeterselie en crunchy zonnebloempitten. Daarbij komt gebakken halloumi, een heerlijke Cypriotische kaas. Een vegetarische topper! Bekijk recept

Gegrilde paprikapuree met tonijnburgers

Gegrilde paprikapuree met tonijnburgers
We maken een heerlijke aardappelpuree met gegrilde paprika en originele tonijnburgers. Lekker zuiders, lekker licht en het hele gezin zal ervan meesmullen. Laat het smaken! Bekijk recept

Taco's met gehakt en paprikasalsa

Taco's met gehakt en paprikasalsa
Tacofeestje vanavond! Je maakt alle ingrediënten in een wip afzonderlijk klaar, zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's maken, plezant! We maken kruidig gehakt, zure room met komijn en een frisse paprikasalsa. Dat wordt heerlijk! Bekijk recept

Gewokte scampi's met paprika en rijst

Gewokte scampi's met paprika en rijst
Ons favoriete gerecht met scampi's? Als we echt moeten kiezen, dan is het deze wel! Een heerlijk Oosters geïnspireerd bordje met scampi's in een heerlijk sausje met gember, chilipeper, rode ui en gele paprika. Een perfecte balans tussen zout, zuur, pittig en zoet. Overheerlijk zonder meer! Bekijk recept