"Het zijn worstjes vandaag!". Roep dit en gegarandeerd dat het hele gezin aan tafel snelt om mee te komen smullen. Hier bij 15gram zetten we ook graag regelmatig worst op het menu! Er is ook zoveel keuze: een goede, klassieke boerenworst, Italiaanse kruidige cipolata, lekker winterse rookworst, pittige Spaanse chorizo of zalige home made worstenbroodjes of cevapcici. Dat zijn kruidige handgevormde gegrilde worstjes uit de Balkan. Die laatste zetten we trouwens ook deze week op het menu van onze 15gram Foodbox. Dat wil je toch proeven? 

Ontdek 10 overheerlijke, verrassende worst recepten!

Preistoemp met worst en graanmosterdsaus

Preistoemp met worst en graanmosterdsaus
Zin in wat comfort food waar niet veel werk aan is? Dit gerecht is heel makkelijk klaar te maken en smaakt goed af. Een lekkere stoemp met prei, een goede worst erbij en dan een verfijnd sausje met graanmosterd, genieten! Bekijk recept

Risotto met venkel en worst

Risotto met venkel en worst
Risotto is met voorsprong ons favoriete Italiaanse éénpansgerecht. Al maken we deze keer met plezier één extra pannetje vuil om het gehakt dat je uit chipolataworstjes haalt, te bakken. De combinatie van het gebakken vlees met smeuïge venkelrisotto is werkelijk overheerlijk. Bekijk recept

Jambalaya met worst

Jambalaya met worst
Jambalaya is de Creoolse versie van Spaanse paella met een pittige toets. Een heerlijk en gemakkelijk éénpansgerecht met rijst dat barst van smaak. Bekijk recept

Tortiglioni met paprika en worst

Tortiglioni met paprika en worst
Een heerlijke pastaschotel: tortiglioni met paprika, tomatensaus en stukjes worst. Dit moet je proeven! Bekijk recept

Bangers & mash met boontjes en wortelen

Bangers & mash met boontjes en wortelen
Vandaag echte Britse kost op het menu! 'Bangers & Mash' zijn worstjes en aardappelpuree, met groentjes erbij. De worstjes werden 'bangers' genoemd, omdat ze vroeger wel eens konden ploffen in de pan. Daar hoef je je uiteraard geen zorgen om te maken, deze chipolata's zullen niet ploffen. Must try! Bekijk recept

Kruidige worstenbroodjes met groentefrietjes en tomatenchutney

Kruidige worstenbroodjes met groentefrietjes en tomatenchutney
Een worstenbroodje als avondmaal? Zeker! Wij hebben een voedzame versie gemaakt met lekker veel groenten erbij! Heerlijk krokant en kruidig en zo lekker in combinatie met groentefrietjes en een verrassende tomatenchutney erbij. Dit wil je proeven! Bekijk recept

Witloofstoemp met witte pens

Witloofstoemp met witte pens
Een heerlijke stoemp, op smaak gebracht met echt Belgisch grondwitloof en lekker krokante spekjes, met daarbij ook nog eens een goeie witte pens. Heerlijk! Bekijk recept

Cevapcici met paprika-tomatenrijst

Cevapcici met paprika-tomatenrijst
Cevapcici zijn worstjes van gehakt, afkomstig uit de Balkan-landen. Deze kruidige worstjes worden er al sinds de Middeleeuwen gegeten en doen wat denken aan kefta uit het Midden-Oosten! Ze worden vaak geserveerd met pilafrijst met paprika en tomaat. Heerlijke Oost-Europese kost! Proeven? Voeg het gerecht toe aan je 15gram Foodbox!

Merguez met couscoussalade

Merguez met couscoussalade
Merguez zijn pittige worstjes die hun oorsprong vinden in de Noord-Afrikaanse keuken. Daarom passen ze ook perfect bij lekker luchtige couscous. Bekijk recept

Mexicaanse hotdog met kippenworst en zoete aardappelfrietjes

Mexicaanse hotdog met kippenworst en zoete aardappelfrietjes
Ola señor! Wat een fantastische uitvinding, deze Mexican style hotdogs met cheddarkaas, zelfgemarineerde jalapeñopepers, kerstomatensalsa, koriander-limoenmayonaise én zoete aardappelfrietjes. Een hele mondvol, dus dat kan niet anders dan geweldig goed smaken! Bekijk recept