Provençaalse gehaktkrans

60 MIN
10 personen
Provençaalse gehaktkrans

Maak indruk op je gasten met deze Provençaalse gehaktkrans. Een bladerdeeggebak met kruidig gehakt en groentjes, ideaal bij de brunch of lunch.

Ingrediënten

  • 1.2 kg gemengd gehakt
  • 1 vel bladerdeeg, rechthoekig
  • 2 gele paprika's, in blokjes
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 1 bosje lente-uitje, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g groene olijven, fijngehakt
  • 100 g zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 3 eieren
  • 3 kl sesamzaad
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng het gehakt met de lente-ui, paprika, knoflook, zongedroogde tomaten, twee eieren en olijven. Kruid het gehaktmengsel met peper, zout, cayennepeper, basilicum en peterselie.
  3. Rol het gehaktmengsel tot een worst. Leg dit op het bladerdeegvel. Wrijf de randen in met het losgeklopt ei en rol op. Leg bakpapier op een ovenplaat en leg hierop de rol in de vorm van een krans, met de naad naar onder. Bestrijk de rol met het losgeklopt ei en strooi de sesamzaadjes er over.
  4. Bak in de oven gedurende 40 minuten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 477.76 kcal
Koolhydraten 15.04 g
waarvan suikers 4.58 g
Vet 34.77 g
waarvan verzadigd 13.38 g
Proteïnen 26.06 g
Vezels 2.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin