Cannelloni van gegrilde aubergine

40 MIN
4 personen
Cannelloni van gegrilde aubergine

Zijn ze niet prachtig, deze originele cannelloni gemaakt van plakjes gegrilde aubergine? Gevuld met heerlijk kruidige ricotta. Bovendien is dit gerecht ook nog eens heel gezond. Dubbel genieten dus!

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 200 g spinazie, grofgehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • ½ citroen, zeste en sap
  • 3 takjes tijm, blaadjes geritst
  • 1 bosje basilicum
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 g ricotta
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 6 el panko
  • 4 el olijfolie
  • 3 el lichte room
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bestrooi de plakken met zout en leg ze op keukenpapier. Laat ze 15 minuten rusten.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de ui aan. Voeg na 2 minuten de knoflook en tijm toe. Stoof nog 2 minuten en voeg de tomatenpuree toe. Laat kort bakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe. Laat de tomatensaus 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  3. Maak ondertussen de vulling. Stoof de spinazie kort aan in 1 eetlepel olijfolie, tot ze geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet. Meng de ricotta met de gestoofde spinazie, het sap en de zeste van de citroen, de panko en peper en zout.
  4. Dep de aubergineplakken goed droog en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze aan beide kanten in een grillpan.
  5. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en voeg de lichte room toe. Neem een ovenschaal en schep de tomatensaus op de bodem.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep wat van de vulling vooraan op een plakje gegrilde aubergine en rol op. Herhaal met de rest van de vulling en de plakjes aubergine. Leg de rolletjes in de tomatensaus. Overstrooi met de parmezaan en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Serveer de cannelloni van gegrilde aubergine met blaadjes basilicum erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 466.41 kcal
Koolhydraten 22.94 g
waarvan suikers 11.22 g
Vet 31.61 g
waarvan verzadigd 12.31 g
Proteïnen 19.43 g
Vezels 9.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin