Bruschetta met gehakt

25 MIN
12 stuks
Bruschetta met gehakt

Bruschetta zijn Italiaanse geroosterde broodjes, die je naar believen kan beleggen, zoals hier met gehakt. Laat mooi gratineren met kaas onder de grill.

Ingrediënten

  • 250 g gemengd gehakt
  • 1 stokbrood, in sneetjes
  • 1 handvol zongedroogde tomaat, in stukjes
  • 2 sjalotten, grof gehakt
  • 1 bol mozzarella, in schijfjes
  • 2 el mosterd
  • 2 el kruidenboter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Kruid het gehakt met peper en zout. Meng er de sjalot door.
  3. Meng de kruidenboter met de mosterd. Bestrijk hiermee de sneetjes stokbrood.
  4. Zet de sneetjes in de oven tot de boter is gesmolten en het stokbrood licht kleurt. Haal de sneetjes uit de oven. Leg er een portie gehakt en een schijfje mozzarella op. Kruid af met peper en zout.
  5. Zet de bruschetta 5 minuten onder een hete grill. Wacht tot het gehakt gaar is en de kaas gesmolten.
  6. Garneer de toastjes met de zongedroogde tomaten. Serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 152.68 kcal
Koolhydraten 13.55 g
waarvan suikers 0.49 g
Vet 7.54 g
waarvan verzadigd 3.48 g
Proteïnen 7.93 g
Vezels 0.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin