Albondigas

30 MIN
4 personen
Albondigas

Albondigas zijn kruidige gehaktballetjes. Een echte klassieke tapa uit Spanje. Heerlijk bij een aperitiefje of als onderdeel van een groot tapasbuffet.

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 takjes krulpeterselie, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • ½ kl komijnpoeder
  • 1 kl cayennepeper
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Doe er de knoflook, de helft van de ui, de komijn en de helft van de peterselie bij. Meng goed en kruid bij met peper en zout.
  2. Maak balletjes ter grootte van een golfbal. Breng een grote pot water aan de kook en pocheer de gehaktballetjes. Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Stoof voor de saus de rest van de ui glazig in een eetlepel olijfolie. Voeg er de paprika en de wortelen bij. Laat kort meebakken. Blus met de wijn en laat 1 minuut inkoken.
  4. Voeg er de kippenbouillon en de tomatenblokjes aan toe. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Laat 20 minuten pruttelen.
  5. Bak de balletjes rondom bruin in 2 eetlepels olijfolie.
  6. Verdeel de balletjes over kleine, diepe bordjes. Lepel er wat hete saus bij. Werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 481.67 kcal
Koolhydraten 24.45 g
waarvan suikers 7.77 g
Vet 28.32 g
waarvan verzadigd 8.27 g
Proteïnen 26.72 g
Vezels 4.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin