Gevulde champignons

35 MIN
4 personen
Gevulde champignons

Een lekker en verrassend hapje, deze Parijse champignons gevuld met een heerlijke gehaktmengeling. Lekker herfstig!

Ingrediënten

  • 150 g gemengd gehakt
  • 350 g champignons
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 el paneermeel
  • 1 el boter
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el pijnboompit, gehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Hol de champignons uit.
  3. Bak de ui en knoflook glazig in de boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Kruid met peper en zout naar smaak.
  4. Zet het vuur af en meng er het paneermeel, de peterselie en pijnboompitten door. Kruid af met peper en zout.
  5. Vul de champignons met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Leg op elke champignon een klein toefje boter. Zet ze 15 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 222.21 kcal
Koolhydraten 11.24 g
waarvan suikers 2.97 g
Vet 13.82 g
waarvan verzadigd 5.99 g
Proteïnen 12.03 g
Vezels 3.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin