Braziliaans visstoofpotje

25 MIN
2 personen
Braziliaans visstoofpotje

Een heerlijk stoofpotje van vis uit Brazilië! Breng de tropen op je bord met dit originele vispannetje met kokosmelk, limoen en koriander.

Ingrediënten

  • 300 g vismengeling
  • ½ limoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • ½ visbouillonblokje
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl komijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g koriander
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Dep de visblokjes droog. Doe ze in een kom, samen met het sap van de limoen en peper en zout. Schep goed om en dek af met plastiekfolie. Zet even in de koeling.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in reepjes. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op.
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de rode paprikareepjes toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de suiker en de komijn toe en roer goed om.
  4. Voeg nu de kokosmelk en de visbouillon toe. Roer goed om en laat 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
  5. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  6. Pluk ondertussen de blaadjes koriander en hak grof.
  7. Voeg de gemarineerde visblokjes samen met de marinade toe aan het stoofpotje. Laat 5 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer het Braziliaanse visstoofpotje met de rijst en werk af met de koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 775.58 kcal
Koolhydraten 82.97 g
waarvan suikers 17.31 g
Vet 31.86 g
waarvan verzadigd 20.05 g
Proteïnen 35.83 g
Vezels 7.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin