Brandade van vis en prei

35 MIN
2 personen
Brandade van vis en prei

Brandade is een zachte, romige aardappelpuree met stukjes vis onder. Hier in combinatie met gestoofde prei.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 300 g vismengeling
  • 3 prei
  • 1 tomaat
  • 10 g bieslook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Doe de melk in een kookpotje en warm op. Dep de vismengeling droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en leg deze in de melk. Zet het vuur zacht, zodat de melk niet kookt. Laat 6 minuten garen.
  3. Was en halveer de prei in de lengte en snij dan in fijne halve ringen. Smelt de boter in een pan en stoof de prei op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de tomaat in blokjes en snij de bieslook in fijne ringetjes.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de gestoofde prei, de extra vierge olijfolie, de helft van de bieslook, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Schep de vis uit de melk en meng voorzichtig door de aardappelpuree en voeg eventueel nog enkele eetlepels van de melk toe, zodat de puree mooi romig wordt.
  7. Serveer de brandade eventueel in een serveerring of schep zo op de borden. Werk af met tomatenblokjes en de rest van de bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 741.06 kcal
Koolhydraten 72.5 g
waarvan suikers 21.22 g
Vet 27.15 g
waarvan verzadigd 8.24 g
Proteïnen 43.4 g
Vezels 20.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin