Brandade van vlaswijting en prei

35 MIN
2 personen
Brandade van vlaswijting en prei

Brandade is een zachte, romige aardappelpuree met stukjes vis onder. Hier in combinatie met vlaswijting, ook wel gekend als pollak en gestoofde prei.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 vlaswijtingfilets
  • 2 prei
  • 1 tomaat
  • 10 g bieslook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 200 ml melk
  • 1 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Doe de melk in een kookpotje en warm op. Kruid de vlaswijtingfilets met peper en zout en leg ze in de melk. Zet het vuur zacht, zodat de melk niet kookt. Laat 8 minuten garen.
  3. Was en halveer de prei en snij dan in fijne halve ringen. Smelt de boter in een pan en stoof de prei op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de tomaat in blokjes en snij de bieslook in fijne ringetjes.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de gestoofde prei, de extra vierge olijfolie, de helft van de bieslook, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Schep de vlaswijtingfilets voorzichtig uit de melk en verbrokkel ze in stukjes. Schep de vis voorzichtig door de aardappelpuree en voeg eventueel nog enkele eetlepels van de melk toe, zodat de puree mooi romig wordt.
  7. Serveer de brandade eventueel in een serveerring of schep zo op de borden. Werk af met tomatenblokjes en de rest van de bieslook.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 659.22 kcal
Koolhydraten 61.6 g
waarvan suikers 13 g
Vet 26.32 g
waarvan verzadigd 8.24 g
Proteïnen 38.48 g
Vezels 13.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin