Zalmfricassee met prei en aardappelpuree

35 MIN
2 personen
Zalmfricassee met prei en aardappelpuree

Deze fricassee is een originele variatie op vol au vent, maar dan met zalmfilet en prei! Heerlijk zacht van smaak en het lepelt zo naar binnen. Daarbij komt romige aardappelpuree. Heerlijk comfort food met een lekker stukje vis. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 visbouillonblokje
  • 2 zalmfilet
  • 2 prei
  • 10 g krulpeterselie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng per persoon 500 milliliter water aan de kook en los hierin de visbouillon in op. Snij de zalmfilets in blokjes van 2 cm.
  3. Was en snij de prei in ringen. Hak de peterselie fijn.
  4. Pocheer de zalmblokjes 5 minuten in de hete bouillon. Schep de zalmblokjes er voorzichtig uit met een schuimspaan.
  5. Smelt 1/3de van de boter in een grote antikleefpan en stoof de prei gedurende 7 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en laat nog 1/3de van de boter smelten in de pan. Roer er de bloem door en laat drogen. Voeg er telkens een flinke lepel visbouillon aan toe en roer goed los, tot de saus indikt. Voeg bouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt, kruid met peper en zout en voeg dan opnieuw de prei en zalmblokjes toe. Laat 1 minuut doorwarmen op een zacht vuur.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, nootmuskaat, peper en zout toe. Meng goed.
  7. Serveer de zalm fricassee met de aardappelpuree en werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 880.55 kcal
Koolhydraten 67.96 g
waarvan suikers 11.83 g
Vet 46.31 g
waarvan verzadigd 19.59 g
Proteïnen 42.19 g
Vezels 15.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin