Brandade van vis, prei en bloemkool

35 MIN
2 personen
Brandade van vis, prei en bloemkool

Brandade is een heerlijk gerecht met vis en aardappelen uit Frankrijk. We maken een low carb versie met een klein beetje aardappelen, maar vooral met lekkere bloemkool en prei. Echt heerlijk! Zo romig en smaakvol. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 250 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 300 g vismengeling
  • 1 prei
  • 2 takjes tijm
  • 10 g bieslook
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 200 ml melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Snij de bloemkool in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes en aardappelen toe. Laat 20 minuten koken.
  2. Doe de melk in een kookpotje en warm op. Snij de vis in blokjes. Kruid de vismengeling met peper en zout en leg deze in de melk. Zet het vuur zacht, zodat de melk niet kookt. Laat 6 minuten garen.
  3. Was en halveer de prei in de lengte en snij dan in fijne halve ringen. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Smelt de boter in een pan en stoof de prei op een zacht vuur. Voeg de tijm toe. Kruid met peper en zout. Snij de bieslook in fijne ringetjes.
  4. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp fijn. Voeg de gestoofde prei, de extra vierge olijfolie, de helft van de bieslook, peper en zout toe. Meng goed.
  5. Schep de vis uit de melk en meng voorzichtig door de bloemkool-preipuree en voeg eventueel nog enkele eetlepels van de melk toe, zodat de puree mooi romig wordt.
  6. Serveer de brandade eventueel in een serveerring of schep zo op de borden. Werk af met de rest van de bieslook.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 489.23 kcal
Koolhydraten 39.75 g
waarvan suikers 14.11 g
Vet 18.25 g
waarvan verzadigd 7.01 g
Proteïnen 37.18 g
Vezels 11.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin