Bloemkoolpizza margherita

45 MIN
2 personen
Bloemkoolpizza margherita

Wist je dat... je ook pizzabodems van bloemkool kan maken? Het is een gezond alternatief en bovendien overheerlijk! Dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 90 g parmezaan, gemalen
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 200 ml tomatenpassata
  • 1 ei
  • olijfolie extra vierge
  • ½ kl gedroogde basilicum
  • ½ kl gedroogde oregano
  • ½ kl knoflookpoeder
  • 1 handvol basilicum
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Was de bloemkool, en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een keukenrobot en mix fijn. Je kan de bloemkool ook in zijn geheel raspen.
  3. Doe de bloemkoolkorrels in een plastieken microgolf-potje, en laat 4 minuten garen op volle kracht.
  4. Doe de bloemkoolkorrels in een propere keukenhanddoek en wring goed uit, totdat al het overtollige vocht eruit is.
  5. Doe opnieuw in een kom en meng met de gedroogde basilicum, oregano, het knoflookpoeder en de parmezaan. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg dan ook het ei toe en meng opnieuw goed.
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier, en vorm een ronde pizzabodem van max. 0.5 cm dik met het bloemkoolmengsel met een spatel. Je kan ook verschillende kleine pizza'tjes maken.
  7. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bodem mooi goudbruin begint te kleuren.
  8. Haal de bloemkoolpizza uit de oven en bestrijk met de passata en beleg met plakjes buffelmozzarella. Zet opnieuw 5-10 minuten in de oven, totdat de mozzarella begint te smelten.
  9. Serveer de bloemkoolpizza met verse blaadjes basilicum en wat extra vierge olijfolie erover gedruppeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 478.53 kcal
Koolhydraten 15.32 g
waarvan suikers 10.91 g
Vet 26.96 g
waarvan verzadigd 16.27 g
Proteïnen 40.19 g
Vezels 8.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin