Bloemkoolrisotto caprese

30 MIN
2 personen
Bloemkoolrisotto caprese

Heb je al eens risotto van bloemkool gemaakt? Het is lekker licht en verrassend lekker! Vandaag maken we een veggie versie, afgewerkt zoals een Italiaanse salade caprese: met tomaat, mozzarella en basilicum. Werkelijk overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 20 g pijnboompitten
  • 250 g kerstomaten
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl olijfolie extra vierge
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesneden ui en de knoflook zachtjes voor 5-6 minuten.
  3. Breng ondertussen 150 milliliter water per persoon aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  4. Verhoog het vuur en voeg de bloemkoolrijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  5. Verlaag het vuur opnieuw en voeg de groentebouillon toe. Roer goed om. Laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur. Roer regelmatig.
  6. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  7. Halveer de kerstomaten. Pluk de basilicumblaadjes, leg ze op mekaar en snij in fijne reepjes. Scheur de mozzarella in stukjes.
  8. Proef of de bloemkoolrisotto gaar is. Kruid met peper en zout. Roer er de parmezaan en de kerstomaatjes door. Serveer met de fijngesneden basilicum en stukjes mozzarella bovenop. Werk af met enkele druppels extra vierge olijfolie en de pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 510.16 kcal
Koolhydraten 17.07 g
waarvan suikers 12.12 g
Vet 31.62 g
waarvan verzadigd 12.5 g
Proteïnen 26.43 g
Vezels 3.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin