Romige spinaziepolenta met gepocheerd ei en krokant gebakken champignons

25 MIN
2 personen
Romige spinaziepolenta met gepocheerd ei en krokant gebakken champignons

Polenta is een typische bereiding met maïsmeel uit het Noorden van Italië. Ze eten het in de winter als echt comfort food, heerlijk!

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 g spinazie
  • ½ citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g polenta
  • 40 g parmezaan
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 250 ml melk
  • 1 el azijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de champignons in fijne plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Pers de knoflook. Schil en snij de sjalot in fijne plakjes. Hak de spinazie grof. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de peterselie fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot en knoflook aan voor 2 minuten op een medium vuur. Voeg dan de paddenstoelen toe. Bak ze mooi krokant in 10-12 minuten en kruid royaal met peper en zout en strooi de citroenzeste erover.
  3. Verwarm ondertussen de melk samen met dezelfde hoeveelheid water in een kookpot en kruid met peper en zout. Wanneer de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Roer er ook de geraspte parmezaan en de grofgehakte spinazie door. Kruid goed met peper en zout.
  4. Breek de eieren in aparte kommetjes. Breng gezouten water aan de kook en schenk er de azijn bij. Pocheer de eieren één voor één 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even opdrogen op keukenpapier. Kruid bij met peper en zout.
  5. Serveer de polenta met de gebakken paddenstoelen en het gepocheerde ei erbovenop. Werk af met de fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 448.08 kcal
Koolhydraten 20.52 g
waarvan suikers 8.51 g
Vet 28.17 g
waarvan verzadigd 8.19 g
Proteïnen 25.86 g
Vezels 10.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin