Torentjes van wortelkoekjes, gegrilde aubergine en mozzarella

25 MIN
2 personen
Torentjes van wortelkoekjes, gegrilde aubergine en mozzarella

Vegetarisch eten kan een feest zijn! Dat bewijzen deze prachtige torentjes van krokant gebakken wortelkoekjes met daarbij plakjes gegrilde aubergine waar de mozzarella mooi over smelt. Daarbij komt veldsla met een frisse zoet-zure dressing. Heerlijk licht en een feest voor het oog!

Ingrediënten

  • 2 takjes tijm
  • 200 g geraspte wortelen
  • 2 bio-eieren
  • 1 aubergine
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 zakje veldsla
  • ½ limoen
  • 1 stick honing
  • 1 el pompoenpit
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Rits de tijm van de takjes. Doe de geraspte wortelen, tijm, het maïszetmeel, peper en zout in een kom en breek er de eieren bij. Meng goed.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en schep per persoon 3 hoopjes van het wortelmengsel in de pan. Duw plat met een spatel. Laat 5 minuten bakken op een zacht vuur en keer dan de wortelkoekjes om. (Tip: is je pan niet groot genoeg om alles in 1 keer te bakken? Bak in verschillende keren en houd de wortelkoekjes warm in een oven van 75 °C.)
  3. Snij de aubergine in plakken en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en grill de plakjes aubergine. Snij de mozzarella in plakjes. Eens je de plakjes aubergine draait in de grillpan, leg je telkens op de gebakken kant een plakje mozzarella, zodat die lichtjes kan smelten.
  4. Pers het sap van de limoen en meng met de honing, de extra vierge olijfolie, peper en zout.
  5. Verdeel de veldsla over de borden en maak torentjes van de wortelkoekjes en aubergine met mozzarella. Druppel er de dressing over, strooi er de pompoenpitten over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 749.08 kcal
Koolhydraten 31.42 g
waarvan suikers 12.46 g
Vet 52.82 g
waarvan verzadigd 19.83 g
Proteïnen 34.65 g
Vezels 7.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin