Pizza, wij zijn absoluut fan! Zo gemakkelijk, lekker en snel, zelfs als je ze zelf thuis maakt. Bovendien is het een ideale manier om een veggiedagje in te lassen, want er zijn echt zó veel mogelijkheden hoe je een pizza origineel kan beleggen met 100% vegetarische ingrediënten. Wij tonen je hoe!
Het leuke aan pizza is dat je er oneindig veel kanten mee uit kan: een klassieke pizza met tomatensaus en toppings kennen we allemaal. Maar hoorde jij al eens van een ‘pizza bianco’, waarbij de tomatensaus wordt vervangen door een witte saus? Of flammkuchen? Dat is dé specialiteit uit de Elzas waarbij het deeg dunner en korkanter is dan bij een klassieke pizza.
Voor een snelle en originele pizza gebruiken we pitabroodjes. Maar ook voor wie het graag wat gezonder houdt hebben we iets fantastisch: een heerlijke pizzabodem gemaakt van bloemkool.
We gingen creatief aan de slag met de toppings om 8 heerlijke vegetarische pizza’s te creëren waarbij niemand vlees zal missen. Wat denk je van een pizza melanzana parmigiana of een frissere versie met ricotta, citroen en courgette?
Je ziet het, voor ieder wat wils! Wij delen de recepten graag met je. Geniet ervan!
Pizza vegetale met geitenkaas
Een lichte pizza? Ja, het kan! Als je hem helemaal vollaadt met groentjes en wat plakjes geitenkaas heb je een heerlijk voedzame en toch niet te zware pizza. Met nog een lekker fris rucolaslaatje erbij maak je er een gezond en licht avondmaal van. Smakelijk! Bekijk recept
Pizza melanzane parmigiana
Het bekende Italiaanse gerecht melanzane alla parmigiana ken je ongetwijfeld: een heerlijke ovenschotel met aubergine, mozzarella en parmezaan. We brengen die heerlijke combinatie nu in een originele pizza. Verrassend, veggie en snel klaar! Bekijk recept
Pizza met ricotta, citroen en courgette
Dit is geen klassieke pizza, maar o zo lekker! Een witte bodem met ricotta, oregano en citroen, met daarop prachtige courgettelinten en pijnboompitten, afgewerkt met een frisse salade met citroendressing. Maak er een heerlijk pizza-feestje van! Bekijk recept
Witte pizza met pompoen, salie en walnoot
Een heerlijk herfstige pizza, zonder tomatensaus maar met blokjes geroosterde pompoen, salie en crunchy walnoten. Lekker origineel! Bekijk recept
Flammkuchen met brie en witloof
Vandaag gaan we op uitstap naar de bergen, met een flammkuchen. Zo wordt de pizza van de Elzas genoemd. We maken een originele versie met witloof, brie, honing, tijm, walnoten en veldsla voor erbij. Laat het smaken! Zin in? Dit gerecht vind je ook in onze 15gram Foodbox
Bloemkoolpizza margherita
Deze verrassende variant van de pizza margherita wordt gemaakt op basis van een bloemkoolbodem. Origineel, gezond en lekker smeuïg met mozzarella. Bekijk recept
Griekse pizzetta's
Pizzetta's zijn onze favoriete 'hack' om snel en lekker pizza klaar te maken: het zijn pitabroodjes die je belegt zoals een pizza. Gemakkelijk, snel klaar en toch overheerlijk. Ook de kinderen zullen ervan smullen! Deze pizzetta's beleggen we met een soort van Griekse salade. Een topcombinatie! Bekijk recept
Pizza met kruidige ricotta en gegrilde groenten
Een originele versie van een 'pizza bianco', dat is een pizza met witte topping (in tegenstelling tot de klassieke tomatensaus). In dit geval kruidige ricotta. Het past overheerlijk bij de gegrilde groenten en de rucola waarmee de pizza wordt afgewerkt. Laat het smaken! Bekijk recept