Snijbonen, ze doen ons denken aan vroeger! Terug naar dat tijd dat onze grootmoeder vroeg om te helpen snijden met een snijbonenmolentje! Vroeger hadden snijbonen een taaie draad die op die manier versneden werd. De jongere rassen hebben die draad niet meer, waardoor ze niet per se meer versneden hoeven te worden en ook in hun geheel kunnen gegeten worden. Snijboontjes in fijne reepjes snijden is nog steeds een goed idee, omdat ze zo hun smaak beter afgeven. 

Snijbonen kan je koken, stoven, stomen, wokken,... De mogelijkheden zijn legio! Ze zijn in seizoen van juli tot oktober, dus heerlijk om nú van te genieten. Ontdek 5 heerlijke recepten op 15gram.be.


Cordon bleu met snijbonen in tomatensaus en aardappelplakjes


Cordon bleu met snijbonen in tomatensaus en aardappelplakjes
Pure nostalgie op het bord met deze lekkere cordon bleu met snijboontjes in tomatensaus en krokant gebakken aardappelplakjes. Smakelijk! Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!



Kip met gebakken aardappelen, snijbonen en dragonmayonaise


Kip met gebakken aardappelen, snijbonen en dragonmayonaise
Een degelijk bordje eten, waar jong en oud van zal smullen! Lekker sappige kipfilet met daarbij gebakken patatjes, snijboontjes én een verrassend lekkere dragonmayonaise. Simpele kost die smaakt, meer moet het toch niet zijn soms? Bekijk recept



Blinde vink met gebakken aardappelen, snijbonen en graanmosterdsaus


Blinde vink met gebakken aardappelen, snijbonen en graanmosterdsaus
Heerlijk comforf food: blinde vinken met gebakken patatjes, snijboontjes in reepjes en een heerlijke graanmosterdsaus. Echte lekkere kost van bij ons. Grootmoeder zou het niet beter maken... Bekijk recept



Indonesische snijbonen met gehakt, pinda's en rijst


Indonesische snijbonen met gehakt, pinda's en rijst
De Indonesische keuken staat garant voor lekkere kruidige en pittige gerechten met véél smaak. Vandaag maken we een groente van bij ons -snijbonen- klaar op Indonesische wijze. Verrassend lekker! Daarbij komt krokant gebakken varkensgehakt, crunchy pinda's en rijst. Laat het smaken! Bekijk recept



Stoemp van snijbonen met krokante spekreepjes en gebakken kabeljauwmoot


Stoemp van snijbonen met krokante spekreepjes en gebakken kabeljauwmoot
Jawel, snijbonen doen het ook heel goed in een stoemp! Stevige kost, en toch verrassend verfijnd, deze stoemp van snijbonen met krokante spekreepjes op een stokje en gebakken kabeljauwmoot. Bekijk recept