Varkenslapje met boontjes in spek en snelle aardappelgratin

35 MIN
2 personen
Varkenslapje met boontjes in spek en snelle aardappelgratin

Een sappig varkenslapje met daarbij retro boontjes in spek gewikkeld en een snelle, gemakkelijke aardappelgratin. Een gerecht om van te genieten!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • ½ potje lichte room
  • 40 g gratinkaas
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 2 varkenslapje
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de aardappelschijfjes gedurende 8 minuten. Snij de uiteinden van de sperziebonen. Schep de aardappelplakjes uit het kookvocht, laat uitlekken in een vergiet en voeg nu de sperziebonen toe aan het water, laat 5 minuten koken, giet af en laat even afkoelen.
  2. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng door de lichte room. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en schenk de lichte room in de ovenschaal. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Neem een extra ovenschotel en boter die ook in. Halveer de plakjes spek. Neem hoopjes van de voorgekookte sperziebonen en rol ze op in een plakje spek. Leg de hoopjes naast elkaar in de ovenschaal. Kruid met peper en zet 10 minuten mee in de voorverwarmde oven.
  4. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in de een pan en bak het varkensvlees mooi goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant.
  5. Serveer de gebakken varkenslapjes met de sperziebonen in spek en de aardappelgratin.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 896.58 kcal
Koolhydraten 49 g
waarvan suikers 7.07 g
Vet 50.08 g
waarvan verzadigd 34.83 g
Proteïnen 52.09 g
Vezels 10.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin