Kalfslapje met gebakken aardappelen, sperzieboontjes en graanmosterdsaus

35 MIN
2 personen
Kalfslapje met gebakken aardappelen, sperzieboontjes en graanmosterdsaus

Een lekker sappig kalfslapje met krokant gebakken aardappelen, lekkere sperzieboontjes en een verrassende graanmosterdsaus. Echt comfortfood voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 250 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 el graanmosterd
  • 100 ml room
  • 2 kalfslapjes
  • 1 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water in 20 minuten. Snij de uiteinden van de boontjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe.
  2. Snij de ui fijn en hak de krulpeterselie fijn.
  3. Maak de graanmosterdsaus. Breng de witte wijn en 250 milliliter water samen aan de kook en verkruimel een half kippenbouilllonblokje erbij. Laat tot een derde inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid af met peper en zout.
  4. Smelt een halve eetlepel boter in een pan en stoof de ui voor 2 minuten. Voeg dan de aardappelen en boontjes toe en bak ze 3 minuten aan. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en dek af met alumiumfolie. Smelt de rest van de boter in de pan. Kruid de kalfslapjes met peper en zout en bak ze goudbruin in de pan.
  5. Serveer de kalfslapjes met de gebakken aardappelen, boontjes en de graanmosterdsaus. Overstrooi met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 640.78 kcal
Koolhydraten 45.01 g
waarvan suikers 9.95 g
Vet 28.88 g
waarvan verzadigd 16.24 g
Proteïnen 42.8 g
Vezels 11.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin