Eet jij wel eens een blinde vink? Of liever een slavink of boomstammetje? Welke is jouw favoriet? Of hoor je het misschien in Keulen donderen? Toegegeven, ze lijken alle drie wel wat op mekaar, maar toch zijn ze anders! We leggen je graag het verschil uit tussen deze drie creatieve bereidingen met gehakt!

De meest bekende moet wel de blinde vink zijn. Het is een balkje gehakt, omwikkeld met een lapje vlees, meestal kalfsvlees. Ook wel bekend als 'loze vink' of 'vogels zonder kop'. Vervang je het lapje vlees door spek, dan heb je een slavink. Tenslotte wordt er bij een boomstammetje ook weer een balkje gehakt gevormd, door het paneermeel gerold en de zijkanten worden in fijngesneden peterselie gedipt. Voor het bereiden van alledrie deze gehaktbereidingen, bak je ze eerst rondom aan in een pan met wat boter, en laat je ze best even nog verdergaren in de oven. In de pan kan het ook, maar dan moet je zorgen dat het vuur heel laag staat en je een deksel op de pan zet. Welke van de drie kan jou het meest bekoren? We inspireren je met maar liefst 10 recepten.

Slavink met prei in kaassaus

Slavink met prei in kaassaus
Zin in een bordje comfort food? Wij hebben het recept voor jou! Een lekkere slavink met daarbij aardappelen en heerlijke smeuïge prei met kaassaus, gegratineerd in de oven voor een lekker krokant korstje. Hartverwarmend en buikje-vullend, daar ga je toch voor? Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!

Paksoistoemp met slavinken en currysaus

Paksoistoemp met slavinken en currysaus
Stoemp is natuurlijk een gerecht typisch van bij ons, maar je kan ook een originele versie maken met Aziatische smaken! Proef het vooral zelf, met deze originele stoemp met paksoi en sojasaus, in combinatie met een heerlijke zachte currysaus en een lekkere slavink erbij. Fushion-keuken ten voete uit! Bekijk recept

Slavink met geroosterde patatjes en uiensaus

Slavink met geroosterde patatjes en uiensaus
Slavinken zijn balkjes gehakt, omhuld door een jasje van spek. Daarbij komen geroosterde patatjes, een heerlijk uiensausje en knapperige blaadjes sla. Bekijk recept

Slavink met witloof en pijnboompitten

Slavink met witloof en pijnboompitten
Echt comfort food met Belgische inslag, deze lekkere gebakken slavinken met heerlijk witloof en pijnboompitten uit de oven! Bekijk recept

Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken

Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken
Bij 15gram zijn we recht voor de raap: deze verrassende wortel-raapjesstoemp met blinde vinken erbij is overheerlijk! Bekijk recept

Blinde vink met gebakken aardappelen, snijbonen en graanmosterdsaus

Blinde vink met gebakken aardappelen, snijbonen en graanmosterdsaus
Een gerecht dat hoog scoort op nostalgiewaarde: blinde vinken met gebakken patatjes, snijboontjes in reepjes en een heerlijke graanmosterdsaus. Echte lekkere kost van bij ons. Grootmoeder zou het niet beter maken... Bekijk recept

Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus

Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus
Een lekkere blinde vink met spinaziepuree erbij en een heerlijke uiensaus. Gemakkelijk, snel klaar en lekker vullend. Bekijk recept

Blinde vink met witloof en knolselderpuree

Blinde vink met witloof en knolselderpuree
Een echte goede Belgische en toch lichte maaltijd, waarbij je lekker voldaan van tafel zal gaan: gebakken blinde vinken met gestoofd witloof en een heerlijk romige knolselderpuree. Simpel, snel en smaakvol. Soms moet het niet zijn dan dat, toch? Bekijk recept

Boomstammetje met preistoemp en kaassaus

Boomstammetje met preistoemp en kaassaus
Een heerlijk bordje comfortfood met preistoemp, gepaneerd gehakt, waterkers en een zalige kaassaus. Genieten! Bekijk recept

Boomstammetje met romige spinazie en gestoomde krieltjes

Boomstammetje met romige spinazie en gestoomde krieltjes
Heb je zin in een lekker bordje comfort food en moet dat vooral snel op tafel staan? Wij weten raad! Maak dit heerlijke gemakkelijke maal klaar en voor je het weet, ben je aan het smullen! Gebakken boomstammetjes met spinazie in een heerlijk romige saus met daarbij lekker gemakkelijke gestoomde krieltjes. Bekijk recept