Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken

30 MIN
2 personen
Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken

Bij 15gram zijn we recht voor de raap: deze verrassende wortel-raapjesstoemp met blinde vinken erbij is overheerlijk!

Ingrediënten

  • 3 raapjes
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 wortelen
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 blinde vinken
  • 2 el graanmosterd
  • 2 el boter
  • 1 kl cayennepeper
  • nootmuskaat
  • zout

BEREIDING

  1. Schil de raapjes, aardappelen en wortelen en snij ze in gelijke stukjes. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de groenten gaar in 20-25 minuten. Giet af en doe ze terug in de kookpot. Laat ze enkele minuten droogstomen.
  2. Snij de peterselie fijn. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de blinde vinken rondom goudbruin. Verlaag het vuur en zet een deksel op de pan. Laat de blinde vinken nog 15 minuten verdergaren.
  3. Plet de wortelen, raapjes en aardappelen met een pureestamper en doe er de rest van de boter, een snufje nootmuskaat, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), de peterselie en zout bij. Meng tot een puree. Serveer de puree met de blinde vinken en een schep graanmosterd.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 733.55 kcal
Koolhydraten 70.17 g
waarvan suikers 13.72 g
Vet 32.53 g
waarvan verzadigd 16.27 g
Proteïnen 35.8 g
Vezels 17.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin