Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken

30 MIN
2 personen
Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken

Bij 15gram zijn we recht voor de raap: deze verrassende wortel-raapjesstoemp met blinde vinken erbij is overheerlijk!

Ingrediënten

  • 2 rapen
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 wortelen
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 blinde vinken
  • 2 el graanmosterd
  • 2 el boter
  • ¼ kl cayennepeper
  • nootmuskaat
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de rapen, aardappelen en wortelen en snij ze in gelijke stukjes. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de groenten gaar in 20 minuten. Giet af en doe ze terug in de kookpot. Laat ze enkele minuten droogstomen.
  2. Hak de peterselie fijn. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de blinde vinken rondom goudbruin. Verlaag het vuur en zet een deksel op de pan. Laat de blinde vinken nog 15 minuten verdergaren. Draai halverwege om.
  3. Plet de wortelen, rapen en aardappelen met een pureestamper en doe er de rest van de boter, een snufje nootmuskaat, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), de peterselie en zout bij. Meng tot een stoemp. Serveer de stoemp met de blinde vinken en een schep graanmosterd.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 683.27 kcal
Koolhydraten 68.43 g
waarvan suikers 13.88 g
Vet 29.65 g
waarvan verzadigd 15.19 g
Proteïnen 31.22 g
Vezels 17.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin