Omeletwrap met hoisin-paddenstoelen en snelle komkommerpickle

35 MIN
2 personen
Omeletwrap met hoisin-paddenstoelen en snelle komkommerpickle

Zin in een verrassend vegetarisch en koolhydraatarm gerecht? We maken omeletwraps met 2 verschillende soorten paddenstoelen in hoisinsaus en daarbij een frisse snelle komkommerpickle. Een zalige combinatie!

Ingrediënten

  • 4 bio-eieren
  • 20 g gember
  • 250 g champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el hoisin saus
  • 100 g sojascheuten
  • 1 komkommer
  • 1 el sesamzaad
  • 3 el arachideolie
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breek de eieren in een kommetje en roer los, kruid met peper en zout. Verhit wat van de arachideolie in een kleine antikleefpan en bak per persoon 2 kleine omeletten. Bak ze 3 minuten aan 1 kant, draai om en bak dan nog 1 minuut aan de andere kant. Hou de omeletwraps warm onder aluminiumfolie. (Tip: bak in verschillende antikleefpannen tegelijkertijd om het snel te laten gaan)
  2. Schil en rasp de gember. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Snij de lente-uien in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden. Pers de knoflook.
  3. Verhit de rest van de arachideolie in een grotere pan en voeg de knoflook, het wit van de lente-ui en de gember toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de paddenstoelen toe. Bak 5-7 minuten. Voeg de hoisinsaus en de sojascheuten toe, roer goed om en laat nog 1 minuut doorgaren. Kruid met peper en zout.
  4. Trek ondertussen lange linten van de komkommer met een dunschiller. Het binnenste zachte deel van de komkommer heb je niet nodig. Meng de wittewijnazijn met de suiker en doe bij de komkommer. Kruid met peper en zout. Meng goed en laat even rusten.
  5. Vul de omeletwraps met de hoisin champignons. Strooi er het sesamzaad en het groen van de lente-ui over. Serveer samen met de komkommerslierten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 528.67 kcal
Koolhydraten 20.45 g
waarvan suikers 8.45 g
Vet 38.09 g
waarvan verzadigd 6.72 g
Proteïnen 22.97 g
Vezels 11.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin