Aubergine pizza hapjes

35 MIN
4 personen
Aubergine pizza hapjes

Deze originele aubergine hapjes met pizzatopping zijn heel gemakkelijk om te maken en snel klaar. Je kan ze trouwens ook op de barbecue maken.

Ingrediënten

  • 100 g parmaham, in fijne plakjes
  • 2 aubergines
  • 1 handvol rucola
  • 100 g mozzarella, geraspt
  • 200 ml tomatenpassata
  • 1 kl oregano
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snij de aubergine dwars in schijven van 1 cm dik. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de schijven aubergine. Bestrooi royaal met zout, dit zal het vocht uit de aubergines trekken. Laat 15 minuten inwerken.
  3. Dep de aubergines droog met keukenpapier. Schep dan op elk plakje wat passata, bestrooi met oregano en geraspte mozzarella. Zet 15 minuten in de voorvewarmde oven.
  4. Haal uit de oven, en bedek de auberginepizzatjes met een plakje parmaham en enkele blaadjes rucola. Besprenkel met balsamicoazijn, kruid met peper en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 162.98 kcal
Koolhydraten 8.23 g
waarvan suikers 3.79 g
Vet 8.15 g
waarvan verzadigd 4.13 g
Proteïnen 12.25 g
Vezels 4.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin