Aardappelpizza met pancetta

20 MIN
4 personen
Aardappelpizza met pancetta

Maak eens een originele pizza, met schijfjes aardappel & lekker krokant pancetta. Serveer in kleine stukjes als hapje, of een hele pizza als hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 100 g pancetta
  • 1 vel pizzadeeg
  • 450 g aardappelen
  • 4 vleestomaten, in kleine blokjes
  • 100 g groene olijven
  • 500 ml tomatensaus
  • 375 g mozzarella, in schijfjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Kook de aardappels gaar in gezouten water. Giet af en snijd in plakjes.
  3. Rol het deeg uit op een bebloemde bakplaat. Bestrijk met de tomatensaus en leg er de schijfjes mozzarella en aardappel op. Werk af met de pancetta, olijven, provençaalse kruiden en tomatenblokjes.
  4. Besprenkel de pizza met olijfolie en zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Verdeel de pizza in kleine stukjes en serveer als hapje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 718.86 kcal
Koolhydraten 54.47 g
waarvan suikers 14.91 g
Vet 39.46 g
waarvan verzadigd 16.63 g
Proteïnen 34.14 g
Vezels 6.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin