Het is altijd handig om een zakje rucola in huis te hebben, zeker tijdens de feestdagen! Met een paar blaadjes kan je in een handomdraai tal van gerechten pimpen. Ontbreekt er nog wat kleur op de hapjes voor het kerstfeest? Een simpel blaadje jonge rucola presenteert meteen feestelijk. En zelfs de meest alledaagse recepten zoals een stoemp of een slaatje, krijgen met de licht bittere walnootachtige smaak instant een extra dimensie.


Rucola is ook wel bekend als notensla, raketsla, mosterdkruid of zwaardherik. Het werd origineel in de Toscaanse keuken gebruikt maar voor deze 10 recepten werden we niet alleen door de Italiaanse keuken geïnspireerd. En heeft de rucola al wat te lang in ijskast gelegen? Fris de verlepte blaadjes op door ze badje van koud water te geven. Of mix er snel een heerlijk pittige pesto van.



Feestelijk




Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta


Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta
Deze schattige bladerdeegrolletjes zitten bomvol smaak en passen perfect op elke feesttafel. Een heerlijk en eenvoudig hapje om mee uit te pakken. Bekijk recept



Aubergine pizza hapjes


Aubergine pizza hapjes
Deze originele aubergine hapjes met pizzatopping zijn heel gemakkelijk om te maken en snel klaar. Je kan ze trouwens ook op de barbecue maken. Bekijk recept



Rundercarpaccio met rucola en parmezaan


Rundercarpaccio met rucola en parmezaan
Een luxueus voorgerechtje met flinterdun gesneden rundvlees, rucola, truffel en parmezaan. En het goede nieuws is, het is ook nog eens een lekker licht gerecht! Bekijk recept



Koekjes van raapjes met gerookte zalm en rucola


Koekjes van raapjes met gerookte zalm en rucola
Raapjes, een vergeten groente? Niet bij ons hoor. Wij maken er zelfs koekjes van, yum. Heerlijke koekjes vergezeld van een plakje gerookte zalm, wat mierikswortelsaus en een handvol rucola. Wat een smakencombinatie! Bekijk recept



Tagliata met tomaat, rucola en gnocchi


Tagliata met tomaat, rucola en gnocchi
'Tagliare' betekent snijden in het Italiaans. Tagliata wilt dus zoveel zeggen als gesneden plakjes vlees. Dit is de klassieke bereiding met sappig rundsvlees, nog mooi rosé gebakken met daarbij kruidige rucola, kerstomaatjes en parmezaan. Daarbij komen nog krokant gebakken gnocchi. Bekijk recept

Voor elke dag




Pastinaakstoemp met gepocheerd ei en rucola


Pastinaakstoemp met gepocheerd ei en rucola
Bij stoemp denken we spontaan aan een worst of een stukje gebakken vlees voor erbij, maar het kan ook perfect vegetarisch! Zoals deze originele pastinaakstoemp met een gepocheerd eitje, rucola en crunchy walnoten. Verrassend veggie! Bekijk recept



Varkenslapje met tijmjus, aardappelpuree en rucola-appelsalade


Varkenslapje met tijmjus, aardappelpuree en rucola-appelsalade
Een heerlijk hartig gerecht, deze varkenslapjes met tijmjus, smeuïge aardappelpuree en een frisse rucola-appelsalade met crunchy pijnboompitten bij. Pure verwennerij op een doordeweekse avond. Geniet ervan! Bekijk recept



Pizza met bresaola en rucola


Pizza met bresaola en rucola
Een heerlijke pizza voor fijnproevers met bresaola, dat is gedroogd Italiaans rundsvlees. Doe daar nog wat rucola en parmezaanschilfers bij, en je weet dat het lekker zal zijn. Bekijk recept



Italiaanse piadina met prosciutto en mozzarella


Italiaanse piadina met prosciutto en mozzarella
Een piadina is een Italiaanse dubbelgevouwen hartige pannenkoek met een heerlijke vulling, meestal met kaas en ham. De Italiaanse versie van een croque monsieur zeg maar! Bekijk recept



Gnocchi met geroosterde pompoen, rucolapesto en mozzarella


Gnocchi met geroosterde pompoen, rucolapesto en mozzarella
Zin in een lekker vullend herfstgerecht? We maken gnocchi met rucolapesto met amandelen, blokjes geroosterde pompoen en mozzarella die over het gerecht smelt. Zo verrassend veggie! Zin in? Deze topper vind je deze week bij de 15gram Foodbox.