Portobello pizza's

20 MIN
2 personen
Portobello pizza's

Superoriginele pizza's, met een heerlijk (gezonde) portobello champignon als pizzabodem. Gezond en overheerlijk. Een ideaal hapje!

Ingrediënten

  • 6 plakjes salami
  • 4 portobello's
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 50 g groene olijven
  • 1 bol mozzarella, geraspt
  • 1 potje tomatensaus
  • 3 takjes basilicum, fijngesneden, en extra voor afwerking
  • oregano
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwijder de steeljes en maak de champignon proper.
  2. Wrijf de champignons volledig in met de olijfolie, peper en zout en oregano.
  3. Leg de champignons met de bolle kant naar boven in een hete grillpan en grill ze gedurende 5 minuten.
  4. Haal ze van de grill en bestrijk ze royaal met tomatensaus en de fijngesneden basilicum.
  5. Verdeel de mozzarella over de portobello's en werk af met wat plakjes salami, paprika en olijven.
  6. Breng voor de laatste keer op smaak met wat oregano.
  7. Zet ze gedurende 10 minuten (of tot dat de kaas gesmolten is) in een op 180° verwarmde oven.
  8. Werk af mete wat verse basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 465.13 kcal
Koolhydraten 8.49 g
waarvan suikers 2.92 g
Vet 36.31 g
waarvan verzadigd 13.92 g
Proteïnen 24.52 g
Vezels 4.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin