Aardappelpizza met een eitje

35 MIN
4 personen

Deze verrassende pizza wordt gemaakt op een bodem van aardappelschijfjes. Heerlijk met een eitje en sneetjes prosciutto! Serveer als hapje, lunch of avondmaal.

Ingrediënten

  • 6 sneetjes prosciutto
  • 1 aardappel, in fijne plakjes
  • 4 champignons, in plakjes
  • 75 ml tomatensaus
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 3 el parmezaan
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Schik de aardappelplakjes in een cirkel dakpansgewijs op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met de parmezaan en zet 5 minuten in de oven.
  3. Haal de aardappelbodem uit de oven en verdeel er de tomatensaus over. Leg daarop de champignonsen de mozzarella. Breek een eitje in het midden van de pizza.
  4. Zet de pizza opnieuw in de oven voor 10 minuten.
  5. Haal de aardappelpizza uit de oven en schuif op een bord of plankje. Verdeel er de sneetjes proscuitto over.
  6. Werk af met de olijfolie en wat peper en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 260.27 kcal
Koolhydraten 5.72 g
waarvan suikers 2.27 g
Vet 17.51 g
waarvan verzadigd 7.45 g
Proteïnen 19.9 g
Vezels 1.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin