Deze verrassende pizza wordt gemaakt op een bodem van aardappelschijfjes. Heerlijk met een eitje en sneetjes prosciutto! Serveer als hapje, lunch of avondmaal.
Ingrediënten
6 sneetjes prosciutto
1 aardappel, in fijne plakjes
4 champignons, in plakjes
75 ml tomatensaus
1 bol mozzarella, in plakjes
3 el parmezaan
1 ei
1 el olijfolie
peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schik de aardappelplakjes in een cirkel dakpansgewijs op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met de parmezaan en zet 5 minuten in de oven.
Haal de aardappelbodem uit de oven en verdeel er de tomatensaus over. Leg daarop de champignonsen de mozzarella. Breek een eitje in het midden van de pizza.
Zet de pizza opnieuw in de oven voor 10 minuten.
Haal de aardappelpizza uit de oven en schuif op een bord of plankje. Verdeel er de sneetjes proscuitto over.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.