Aubergine- en courgettelasagne met gehakt en mozzarella

40 MIN
2 personen
Aubergine- en courgettelasagne met gehakt en mozzarella

We maken een koolhydraatarme lasagne met aubergine én courgette! Twee groenten die zich uitstekend lenen om te gebruiken als 'lasagnebladen'. Daarbij maken we een lekkere tomaten-gehaktsaus en we werken af met plakjes mozzarella, die mooi smelten in de oven. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de aubergine in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Je kan dit eventueel ook met een mandoline doen. Pers de knoflook en snij de ui fijn. Trek lange linten van de courgette met een dunschiller. Hak de zachte kern van de courgette fijn. Snij de mozzarella in plakjes.
  3. Bestrijk de aubergineplakken met de helft van de olijfolie. Verhit een grillpan op een hoog vuur en gril de plakjes aubergine. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de ui en de knoflook aan gedurende 2 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak 3 minuten. Kruid met peper en zout en voeg de Italiaanse kruiden toe. Roerbak nog 1 minuut en voeg de tomatenpassata en de fijngehakte courgette toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  5. Neem een ovenschaal en leg er een laag van de gegrilde aubergineplakken en courgettelinten in. Schep hierop de helft van de tomatensaus en bedek met de helft van de plakjes mozzarella. Herhaal deze stap met de rest van de ingrediënten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
  7. Serveer de lasagne met de rucola en de dressing erover gedruppeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 826.19 kcal
Koolhydraten 37.96 g
waarvan suikers 21.05 g
Vet 52.58 g
waarvan verzadigd 17.85 g
Proteïnen 46.5 g
Vezels 14.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin